Photoshop

Inhoud workshop

Professionele fotografen, vormgevers en dtp’ers maken voor beeldbewerking gebruik van Photoshop. Het is hét instrument voor het bewerken en verwerken van digitaal zwart-wit of kleurenbeeld, bestemd voor drukwerk maar ook voor digitale publicatievormen als websites en pdf’s. In de cursus Photoshop leer je uitgebreid de belangrijkste basis mogelijkheden van het programma kennen die je als beginner nodig hebt.

In deze cursus leert u de basis van de mogelijkheden die Adobe Photoshop biedt. U krijgt theorie, maar leert vooral door te doen. Zo leert u staps- en spelenderwijs uw foto’s op diverse manieren te verrijken en manipuleren. De cursus start met het leren ‘bedienen’ van Photoshop, daarna leert u correcties aan te brengen op foto’s. Vervolgens komen het maken van selecties en het retoucheren van foto’s aan de orde. Tot slot leert u werken met ‘lagen’ en teksten in de fotobestanden.

De cursus is bestemd voor een ieder die fotografische afbeeldingen wil kunnen manipuleren en bewerken. Denk aan fotografen, vormgevers, gamedevelopers, media vormgevers, video- en animatie makers.