Workshop Basis fotografie

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een workshop basisfotografie bij Yellow Impact. Deze cursus is bedoeld voor mensen die de mogelijkheden van hun spiegelreflexcamera of systeemcamera beter willen leren benutten. De cursus omvat in totaal zes lesmiddagen. De middagen starten om 15:00 uur en eindigen rond 16:30/17:00 uur.

Waar

De lessen vinden plaats bij ons Yellow Impact kantoor in Assen. Vanuit het kantoor gaan we op diverse locaties de opdrachten uitvoeren.

Deelnemers

minimaal 6

Voor wie

Fotografen die in het bezit zijn van een camera waarop diafragma en sluitertijd handmatig ingesteld kunnen worden.

Kosten

€199,- inclusief BTW, koffie, thee en handout.

Les 1.

Deze middag staat in het teken van de techniek: hoe werkt mijn camera? Wat doet het diafragma en hoe zit dat met scherptediepte? Wat is het effect van de verschillende sluitertijden? Tijdens de les worden verschillende menu’s op de camera behandeld, maar bespreken we ook een aantal voorbeelden van foto’s, waar moet je op letten, wat maakt een foto goed of juist niet goed etc.

Les 2.

Tijdens deze middag gaan we verder in op de techniek en het leren kijken door de lens. Aan de orde komen o.a. ISO, lichtmeting, e.d. Maar bovenal het kijken, waar moet je op letten voordat je een foto maakt? Ook nu weer stellen we e.e.a. ter plekke goed in. Tijdens een praktijkopdracht worden alle besproken punten behandeld. Want je leert tenslotte het beste fotograferen door het te doen.

Les 3.

We gaan vandaag samen op pad met onze camera’s. De opdracht van vandaag zal gericht zijn op portretfotografie. We kijken dan naar standpunten, lichtgebruik, scherptediepte, het gebruik van reflectieschermen e.d. Daarna worden de foto’s besproken in de groep.

Les 4.

We bespreken de verschillende compositieregels: hoe krijg je diepte in een plat vlak, wat betekent “de regel van derden”, welke standpunt kies je, wat is de invloed van kleur, etc. Natuurlijk worden de gemaakte foto’s ook weer besproken. Tevens gaan we het in deze les hebben over diverse hulpmiddelen in de fotografie: lichtgebruik, reflectieschermpje, flitser, etc.

Les 5.

We gaan naar een bijzondere locatie in Assen. We richten ons deze les op zwartwit fotografie in combinatie met documentaire fotografie. De opdracht wordt tijdens de les uitgelegd zodat een ieder op pad kan. Na de opdracht worden de foto’s besproken. Na deze les wordt aan iedereen gevraagd om zelf een onderwerp te bedenken voor les 6 en krijgt iedereen een eind opdracht mee naar huis. Dit wordt besproken tijdens les 6.

Les 6.

Les 6 wordt besteed aan alle eindproducten. Wat heeft men geleerd tijdens deze workshop e.d.